- E18-planene er låst fram til 2032

De Grønne kan ikke gjøre noe med det, sier Høyre-representant på Stortinget.

LÅST I 17 ÅR?  Oslos nye byråd og miljø- og samferdselsbyråd Lan Marie Nguyen Berg fra De Grønne (MDG) kan ikke få gjort noe med E18-planene før i 2032 hevder Høyre-representant i transport- og samferdselskomite på Stortinget. Foto: Vidar Ruud, NTB Scanpix.
LÅST I 17 ÅR? Oslos nye byråd og miljø- og samferdselsbyråd Lan Marie Nguyen Berg fra De Grønne (MDG) kan ikke få gjort noe med E18-planene før i 2032 hevder Høyre-representant i transport- og samferdselskomite på Stortinget. Foto: Vidar Ruud, NTB Scanpix. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Avtalen som regulerer utbyggingen av E18 vestover blokkerer fram til 2032 for Miljøpartiet De Grønnes ultimatum om å stoppe planene for utbyggingen, melder NRK.

E18-utbyggingen er en del av avtalen Oslopakke 3. I februar skal avtalen reforhandles av Oslo kommune, Akershus fylkeskommune og staten.

Lan Marie Nguyen Berg fra MDG, som er nyvalgt byråd for miljø og samferdsel i Oslo, har sagt at hun vil stoppe utbyggingen av E18 vestover. Men uten at både staten og Akershus er enige, kan ikke Miljøpartiet De Grønne Oslo eller Oslo kommune gjøre endringer i Oslopakke 3-avtalen.

Det står nedfelt i avtalen som løper fram til 2032, ifølge NRK.

Akershus vil ikke stoppe - Da er det den opprinnelige planen som gjelder, og slik må det nesten være når man ser hvor lang tid det tar å planlegge slike prosjekter, sier Nils Aage Jegstad (H) i transport- og kommunikasjonskomiteen på Stortinget på spørsmål om hva som skjer hvis det ikke kommer til enighet.

Dette bekreftes også av tidligere byråd for miljø og samferdsel i Oslo kommune, Guri Melby fra Venstre.

Fylkesordfører Anette Solli (H) i Akershus sier til NRK at fylkeskommunen ikke har noen planer om å stanse utbyggingen av E18 vestover.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer