- E18-planene er låst fram til 2032

De Grønne kan ikke gjøre noe med det, sier Høyre-representant på Stortinget.

 LÅST I 17 ÅR?  Oslos nye byråd og miljø- og samferdselsbyråd Lan Marie Nguyen Berg fra De Grønne (MDG) kan ikke få gjort noe med E18-planene før i 2032 hevder Høyre-representant i transport- og samferdselskomite på Stortinget. Foto: Vidar Ruud, NTB Scanpix.
LÅST I 17 ÅR? Oslos nye byråd og miljø- og samferdselsbyråd Lan Marie Nguyen Berg fra De Grønne (MDG) kan ikke få gjort noe med E18-planene før i 2032 hevder Høyre-representant i transport- og samferdselskomite på Stortinget. Foto: Vidar Ruud, NTB Scanpix.Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Avtalen som regulerer utbyggingen av E18 vestover blokkerer fram til 2032 for Miljøpartiet De Grønnes ultimatum om å stoppe planene for utbyggingen, melder NRK.

E18-utbyggingen er en del av avtalen Oslopakke 3. I februar skal avtalen reforhandles av Oslo kommune, Akershus fylkeskommune og staten.

Lan Marie Nguyen Berg fra MDG, som er nyvalgt byråd for miljø og samferdsel i Oslo, har sagt at hun vil stoppe utbyggingen av E18 vestover. Men uten at både staten og Akershus er enige, kan ikke Miljøpartiet De Grønne Oslo eller Oslo kommune gjøre endringer i Oslopakke 3-avtalen.

Det står nedfelt i avtalen som løper fram til 2032, ifølge NRK.

Akershus vil ikke stoppe
- Da er det den opprinnelige planen som gjelder, og slik må det nesten være når man ser hvor lang tid det tar å planlegge slike prosjekter, sier Nils Aage Jegstad (H) i transport- og kommunikasjonskomiteen på Stortinget på spørsmål om hva som skjer hvis det ikke kommer til enighet.

Dette bekreftes også av tidligere byråd for miljø og samferdsel i Oslo kommune, Guri Melby fra Venstre.

Fylkesordfører Anette Solli (H) i Akershus sier til NRK at fylkeskommunen ikke har noen planer om å stanse utbyggingen av E18 vestover.

(NTB).