<strong>VIL HA FORTGANG:</strong> Samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen på befaring for å bli orientert om hendelsen og skadene på Skjeggestadbrua på E18. Han opplyste at 80 bruer bygget på tilsvarende grunn, nå skal sjekkes.
Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix
VIL HA FORTGANG: Samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen på befaring for å bli orientert om hendelsen og skadene på Skjeggestadbrua på E18. Han opplyste at 80 bruer bygget på tilsvarende grunn, nå skal sjekkes. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix Vis mer

- E18 skal opp og stå igjen så fort som mulig. Det skal ikke stå på penger

Skal sjekke sikkerheten på 80 bruer i Norge etter kollapsen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

HOLMESTRAND/OSLO (Dagbladet): Samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen hadde i ettermiddag en befaring ved Skjeggestadbrua utenfor Holmestrand, etter kollapsen i går.

- Målsetninga nå er at E18 skal opp og stå igjen så fort som mulig, sa Solvik-Olsen.

- Det skal ikke stå på penger. Dette er en viktig farståre, og den må opp å gå så fort som mulig.

Trygge bruer Han er samtidig klar på at bruer med tilsvarende grunnforhold må sjekkes.

- Norske bruer er generelt trygge, og det skal ikke være noe fare å kjøre på dem. Samtidig kan det skje uforutsette hendelser, og det må derfor undersøkes hva som har skjedd her og hvordan denne utglidningen kan ha skjedd. Nå skal vi sjekke 80 bruer i Norge som er bygget på tilsvarende masse, ier han.

- Om det er moder jord eller eksterne ting som har ført til det, er for tidlig å si. Jeg ser det har kommet en del mulige forklaringer i mediene. Jeg ønsker ikke å kommentere disse forklaringene, før vi har fått klarhet i situasjonen, sier han.

- Uholdbart Omtrent 10 000 biler passerer brua i døgnet. Det betyr en stor belastning for omkjøringsveier for europaveien.

- Jeg har kjørt gjennom Holmestrand og sett at trafikken var ganske stor. Det er ikke en holdbar situasjon i lengden, sier Solvik-Olsen.

Han har også vært i møter med Holmestrands ordfører i dag, og understreker viktigheten av å sørge for trafikksikkerheten også for omkjøringsveiene.

- Nå må vi sørge for at hverdagstrafikken kan gå så normalt som mulig.

- Det første jeg tenkte i, var om noen ble skadd. Det var det heldigvis ingen som ble, og jeg er veldig glad for at alle kom fra dette uten personskader.

Brua ble tatt i bruk i 2001, og grunnforholdene der har vært kjent.

- Vi visste jo om kvikkleire og det er bevegelse i den som nok har ført til at pilaren har kollapset. Vi har tiltak for å stabilisere kvikkleire, og vi må nå finne ut hvordan dette har skjedd, sa samferdselsministeren, som videre forteller at de ikke vet hva som blir den langsiktige løsningen på E18 i Vestfold.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer