E39 i Jølster stengt etter flere jordras - over 150 evakuert

Én person er i vannet etter et jordras som også tok med seg en bil. Veien er stengt til onsdag, etter at store vannmengder, trær og jordras blokkerer veibanen.

VEIEN STENGT: Det er gått flere jordras langs E39 i Jølster kommune i Sogn og Fjordane. Veien er stengt etter at store vannmengder og trær dekker veibanen. Video: Privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

SISTE: Politiet melder i en pressemelding onsdag morgen at situasjonen i området fortsatt er uavklart. Men ingenting tyder på at personer eller verdier er tatt av rasene, selv om bygninger, veier og infrastruktur er skadd som følge av ras og nedbør.

Bjørn Magnussen, vakthavende redningsleder ved Hovedredningssentralen, forteller at personen ikke er funnet - og at redningsmannskaper har trukket seg ut.

- Det er ikke gjort noen funn. Redningshelikopter og redningsdykkere er trukket ut av området. Det er en del områder som helt klart er svært farlig å ta seg inn i, sier han til Dagbladet klokka 22.45.

I går kveld var rundt 1500 kunder uten strøm, onsdag morgen klokka 09.30 er rundt 550 kunder uten strøm som følge av rasene, opplyser Sunnfjord Energi på sine nettsider.

Det er usikkert hvor mange i området som er uten mobildekning.

Frivillige organisasjoner er fremdeles på stedet, ifølge redningslederen.

- Politiet holder på med en generell vurdering av situasjonen, sammen med Meteorologisk institutt. Det er en del nedbør som henger i de forskjellige fjellområdene - potensielt veldig mye, sier Magnussen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer