E6 og toglinje stengt etter sprengningsuhell

E6 og Nordlandsbanen er stengt for en lengre periode mellom Mære og Steinkjer.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

E6 og Nordlandsbanen er stengt for en lengre periode mellom Mære og Steinkjer på grunn av en feildetonert sprengladning.

Ved 10.30-tida mandag skjedde det et uhell i forbindelse med vedlikeholdsarbeid på E6 mellom Mære og Steinkjer i Nord-Trøndelag. Det medførte rasfare både på veien og Nordlandsbanen.

- I forbindelse med vedlikeholdsarbeid på E6 skjedde det et sprengningsuhell som gjør at toglinjen er midlertidig stengt. Det kom ikke noe stein i sporet, men feilsprengningen gjør at det nå er rasfare i området, sier vakthavende informasjonssjef Inge Hjertaas i Jernbaneverket til NTB.

Også E6 ved Løsberga, som var stengt under sprengningen, forblir stengt inntil videre, men det er omkjøringsmuligheter. En ingeniørgeolog var mandag ettermiddag på stedet og konstaterte at bergmassene ikke har stabilisert seg.

Det går derfor mot en lengre stengning av jernbanen og E6 forbi Løsberga, opplyser Statens vegvesen i en pressemelding. Ettersom det fortsatt er bevegelse i bergmassene er det ikke mulig å gå inn i området for å gjøre en nærmere vurdering av situasjonen eller sette inn tiltak. Det blir gjort en ny vurdering tirsdag.

Passasjerer på Nordlandsbanen blir inntil videre fraktet med buss forbi den stengte strekningen, mens godstrafikken blir innstilt.

(NTB)