Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

E6 over Dovre er stengt

Vind, ising og mye snø fører til OBS-varsel.

SNØKAOS: Brøytebiler sørger for å holde veiene i Telemark åpne. Foto: Per Flåthe / Dagbladet
SNØKAOS: Brøytebiler sørger for å holde veiene i Telemark åpne. Foto: Per Flåthe / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

SISTE: På grunn av uvær er E6 over Dovrefjell stengt. Det blir foretatt en ny vurdering ved midnatt, melder Statens vegvesen.

Sjekk de viktigste veimeldingene her.

Statens vegvesen og alle brøytemannskaper er på vegene i Telemark for å holde små og store ferdselsårer åpne.

De naturlige flaskehalsene langs E18 og øvrige sentrale vegstrekninger har så langt sluppet unna det store kaoset. Enn så lenge.

- Det virker som om bilistene holder seg hjemme, for det er bemerkelsesverdig liten trafikk, forteller brøytesjåfør Vidar Tellefsen.

Han og firmaet har som oppgave å holde fylkesveiene i Bamble åpne. 15 mil med svingete og smale veier holdes normalt fri for snø med to brøytebiler.

- Med de mengdene som er meldt har vi i dag satt inn to biler ekstra. Slik det er nå har vi en helt normal vinterdag med snø. Men dette vil trolig endre seg, for det kommer nok en god del utover kvelden og natta.

OBS-varsel Ved Statens vegvesens trafikkinformasjon i Telemark bekreftes påstandene til Vidar Tellefsen. Det er forholdsvis lite trafikk på veiene. Noe som medfører færre problemer enn vanlig. Men det blir tatt høyde for at de store snømengdene som er varslet, kan skape utfordringer i løpet av natta.

- Dette betyr at E134 over Haukelifjell og vegen mellom Hovden og Haukeli er stengt, opplyser trafikkinformasjonen.

Tidligere i dag sendte Meteorologisk institutt ut OBS-varsel for å advare mot storm i Nordland, ising på fartøy fra Helgeland til Vest-Finnmark, øst- og sørøstlig storm utsatte steder på Vestlandet og i Trøndelag, mye snø og vanskelige kjøreforhold i Agder og ellers vanskelige kjøreforhold i fjellet i Sør-Norge, skriver NTB.

- Værforholdene skaper problemer, ikke minst for veifarende. Det er snakk om store mengder nedbør og med temperaturer på rundt 0, vil det bli veldig glatt på veiene, sier vakthavende meteorolog Arild Mentzoni.

Vestlandet får noe snø, særlig i Rogaland. Lenger nord på Vestlandet er det ventet opphold og nord for Stad er det varslet til dels pent vær. I hovedstaden og østafjells kan skifolket glede seg over at det fortsatt kommer beskjedne mengder snø de neste dagene grunnlag som, ifølge meteorologen, vil sikre et godt skiføre, skriver NTB.

Kommer en halvmeter I Sør-Norge kan det komme inntil en halv meter snø inn mot helga.

Politiet er også ute på veiene. Ikke for å få bilene framover, men for å luke ut de som absolutt ikke har noe ute på vinterføret å gjøre.

- Vi kan ikke drive med trafikkregulering. Men vi forsøker å få stanset dem som ikke er skodd for været, forteller operasjonsleder Vidar Aaltvedt.

Også han bemerker at det er relativt få bilister på vegene.

- FÅ BILISTER: Vidar Tellefsen jobber for tryggere E18, men er også brøytemann. Foto: Per Flåthe / Dagbladet
- FÅ BILISTER: Vidar Tellefsen jobber for tryggere E18, men er også brøytemann. Foto: Per Flåthe / Dagbladet Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!