E6 oversvømt, fem timers omkjøring

Store problemer for trafikken i Nord-Trøndelag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

• SISTE: Vegvesenet melder i 13.45-tida at E6 ved Grong delvis er åpnet for trafikk igjen; det kjøres i ett felt med manuell dirigering. Det er imidlertid fremdeles behov for omkjøring, og ferja på strekningen Lund-Hofles (på Høylandet) kjører nå kontinuerlig.

(Dagbladet): Bilister som kommer fra Namsos og har tenkt seg nordover til Helgeland på E6, bør umiddelbart revurdere planene; flom gjør at E6 er fullstendig oversvømmet ved Grong, og siden førstevalget som omkjøringsvei også er oversvømt, blir turen svært lang.

- Vi snakker om opptil fem timers ekstra kjøring, sier Magne Steiner Malmo, avdelingsdirektør i Statens vegvesen, vegavdeling Nord-Trøndelag, til Dagbladet.

Måtte gjøre vendereis Oversvømmelsen på E6 er ved Fossland, rett nord for Grong sentrum. Den vanlige omkjøringsveien, rv. 17, er oversvømt ved Fuglem i Overhalla, ifølge Namdalsavisa.

Lastebilsjåfør Langeng var på vei til Mo i Rana, men fant fort ut at oppdraget går i vasken.

- For å komme nordover innebærer en svært lang omkjøringsvei over Namsos og ferje fra Lund til Hofles på Høylandet. Jeg får prøve igjen i morgen, sier Langeng til Dagbladet.

Han forteller at flommen skaper synlig kaos på strekningen.

- Ved Grong er det ingen ende på køen, sier sjåføren.

Vurderes fortløpende Flommen skyldes at elvene Namsen og Sanddøla har gått over sine bredder, ifølge Adresseavisen. Vegvesenet vet ikke når ferdselen på de stengte strekningene kan åpnes igjen.

- Det er noe vi må vurdere fra time til time, sier avdelingsdirektør Malmo.

Han legger imidlertid til at utsiktene kunne ha vært verre, siden nedbøren er i ferd med å avta, samt at det nå blir kaldere i området.

• Vegvesenet har publisert en pressemelding med omkjøringsveiene.

FULL STOPP 2: Den vanlige omkjøringsveien, rv. 17, er også helt oversvømt ved Fuglem i Overhalla. Foto: Kjetil Langeng
FULL STOPP 2: Den vanlige omkjøringsveien, rv. 17, er også helt oversvømt ved Fuglem i Overhalla. Foto: Kjetil Langeng Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer