E6 stengt gjennom hele Helgeland

Uværet som feier over Helgeland i Nordland har ført til at E6 er stengt i store deler av fylket.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

- E6 er stengt fra fylkesgrensa i sør og opp til Korgfjelltunnelen, og dermed over Korgfjellet i Hemnes kommune, sier operasjonsleder Vegard Vordal i Helgeland politidistrikt til NTB i 2-tiden natt til søndag.

Statens vegvesen melder samtidig at E6 er midlertidig stengt lenger nord over Saltfjellet, fjellområdet som skiller Helgeland fra Salten.

Strømløse Men uværet som har slått inn over Helgeland, har ikke bare skapt problemer på veiene. Minst 10.000 husstander var uten strøm lørdag kveld, og strømmen kom og gikk i løpet av søndagsnatten.

- Det er så sterk vind at det nesten ikke er forsvarlig å ha mannskaper ute. De blåser over ende, da vinden er godt over orkans styrke, sa nettsjef Frode Valla i Helgelandskraft til Dagbladet lørdag kveld.

Operasjonsleder Vegard Vordal opplyser at det ikke er kommet inn meldinger om personskader.

- Den største utfordringen er trær og ting som blåser over veien. Det er en del slike meldinger, men det er ikke meldt om personskader, sier Vordal.

Lite folk ute Vordal understreker at det ikke regnes som trygt å bevege seg utendørs i hans distrikt.

- Lensmannen for Sør-Helgeland har anbefalt folk å holde seg innendørs. De som ikke har nødvendige ærend, oppfordres til å holde seg inne, sier Vordal.

Han forteller natt til søndag at spesielt i den sørlige delen av Helgeland, har det vært svært lite folk ute.

Uværet som har fått navnet Hilde, så ut til å roe seg i deler av fylket allerede i 2-3-tiden natt til søndag.

- For Indre Helgeland skal uværet øke på mot klokka 2 og 3, for så å roe seg betraktelig. Det vil imidlertid vedvare til fram mot 8-tiden søndag morgen i Brønnøysund og Sør-Helgeland, sier han.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer