E6 stengt i Nordland. Bil tatt av bølgene - nå står Vestlandet for tur

Uvær herjer langs kysten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Er du rammet av uværet? Har du bilder eller video? Tips oss på mail: 2400@db.no, MMS/SMS: 2400, eller telefon: 2400 0000.

(Dagbladet): Uværet som herjer langs store deler av kysten natt til fredag, førte til store problemer i trafikken i Nordland i natt. 

E6 over Saltfjellet er stengt som følge av uværet, det samme er Hadselbrua mellom Langøyra og Børøya. Der skal steiner på størrelse med fotballer ha blitt kastet opp på brua, som følge av sterk vind og høy sjø, skriver politiet på Twitter. 

Travel natt Politiet i Bodø måtte sperre av et område i sentrum av byen, da kraftig vind sendte glass ut i veien. Like før klokka 1 ble E6 midlertidig stengt for store kjøretøy, etter at et tre hadde blåst over veien ved Storjord i Saltdal. 

- Det har vært nok å gjøre i natt. Heldigvis har det ikke blitt meldt om noen personskader, men en del materielle skader, sier operasjonsleder Jon Inge Moen i Salten politidistrikt til Dagbladet. 

Kort tid etter at treet var blitt ryddet fra veien, fikk politiet i Salten melding om at et vogntog sto på tvers og sperret trafikken ved Kobbskartunnelen nord for Fauske. 

- Vinden førte til at vogntoget sklei ut og sperret trafikken. Sjåføren klarte ikke å komme seg fra stedet, men etterhvert fikk han hjelp og har nå parkert trygt på siden av veien, sier Moen. 

Bil tatt av bølgene I tillegg skal et hus på Tverlandet ha fått knust et vindu idet en trampoline smalt inn i husveggen. Mer dramatikk var det da en bil ble tatt av bølgene ved Løpshavn på nordsida av Bodø.

- Den ble ikke tatt med ut på havet, men gikk i veggen på et naust. Det ble en del skader på bilen, og vi måtte rekvirere bilberging som fikk flytta bilen til et litt tørrere område, forteller Moen til Dagbladet. 

Politiet i Salten har ikke fått noen meldinger om skader i forbindelse med uværet etter klokka 05.00.

- Troms og Vestlandet står for tur Ifølge statsmeteorolog Anita Ager-Wick ved Meteorologisk institutt flytter uværet seg nå nordover. 

- Det har vært ganske sterk vind i Nordland fra midnatt og gjennom natta. Nå er det Troms som står for tur, men det vil bli ganske kortvarig uvær der, opplyser hun like før klokka 06.00.

Allerede torsdag ettermiddag traff det voldsomme uværet Vestlandet. Det var på forhånd varslet at det ville kunne medføre opp mot 150 millimeter nedbør i løpet av 36 timer, skriver Bergensavisen (BA).

Flere steder i Bergensområdet ble det meldt om store oversvømmelser og overvann torsdag kveld. Vestlendingene kan heller ikke roe seg ned helt ennå. 

- Når uværet har gitt seg i nord blir det rolig en stund, men så er det Vestlandet som står for tur igjen, sier Ager Wick til Dagbladet. 

Saken oppdateres.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer