KOMMER TIL NORGE: Søndag, mandag og tirsdag besøker Ebadi Norge der hun skal møte lederen av Oslosenteret for fred og menneskerettigheter, Kjell Magne Bondevik, og utenriksminister Jonas Gahr Støre (Ap). Foto: TORE BERGSAKER
KOMMER TIL NORGE: Søndag, mandag og tirsdag besøker Ebadi Norge der hun skal møte lederen av Oslosenteret for fred og menneskerettigheter, Kjell Magne Bondevik, og utenriksminister Jonas Gahr Støre (Ap). Foto: TORE BERGSAKERVis mer

Ebadi advarer mot tragedie i Iran

Iranske fredsprisvinneren ber det internasjonale samfunnet om hjelp.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||Den iranske fredsprisvinneren Shirin Ebadi ba fredag det internasjonale samfunnet om hjelp til å avverge en tragedie i hjemlandet.

Ebadi var i Genève fredag i forbindelse med et møte arrangert av blant andre Amnesty International og Human Rights Watch.

- Nå er det på tide at myndighetene lytter til folket. I morgen er det for sent. I morgen vil vi oppleve en tragedie i Iran. Vær så snill, hjelp oss å slukke brannen i vårt eget hus, sa Ebadi i en følelsesladet appell.

Søndag, mandag og tirsdag besøker Ebadi Norge der hun skal møte lederen av Oslosenteret for fred og menneskerettigheter, Kjell Magne Bondevik, og utenriksminister Jonas Gahr Støre (Ap). (NTB)