Ebola-epidemien inn i den amerikanske valgkampen

Demokrater og republikanere anklager hverandre

MØTTE HELSEARBEIDERE: President Barack Obama møtte helsearbeidere som har vært i Vest-Afrika og behandlet ebolaofre inne i Det hvite hus for å få fram hvor viktig det er at håndteringen av ebola i USA baserer seg på vitenskap, ikke frykt. Det smittsomme viruset er blitt en av de store sakene i innspurten på valgkampen. Foto: EPA/MICHAEL REYNOLDS
MØTTE HELSEARBEIDERE: President Barack Obama møtte helsearbeidere som har vært i Vest-Afrika og behandlet ebolaofre inne i Det hvite hus for å få fram hvor viktig det er at håndteringen av ebola i USA baserer seg på vitenskap, ikke frykt. Det smittsomme viruset er blitt en av de store sakene i innspurten på valgkampen. Foto: EPA/MICHAEL REYNOLDS Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

NEW YORK (Dagbladet): 4. november skal det blant annet velges senatorer i 36 delstater, og republikanerne trenger å vinne seks seter for å kapre flertallet fra demokratene.Med tilfeller av det dødelige ebolaviruset i USA, har sykdommen havnet midt i innspurten i den amerikanske valgkampen.

Anklager hverandre Bare en ebolapasient, Thomas Eric Duncan fra Liberia, har dødd av viruset i USA. To helsearbeidere som behandlet ham i Dallas er de eneste som er blitt smittet på amerikansk jord. I forrige uke testet også en New York-lege positivt for ebola etter at han hadde jobbet for Leger Uten Grenser i Vest-Afrika.

De politiske kandidatene er imidlertid i helspenn og benytter enhver sjanse til å angripe hverandre.

Republikanerne mener at føderale myndigheter har opptrådt fomlende under presidentens ledelse, og mener det viser hvor dårlig han og demokratene er til å styre. Mange har også tatt til orde for å stoppe flygninger til USA fra de ebolarammede områdene i Vest-Afrika.

Demokratene svarer med å anklage republikanerne for kutt i beredskapsbudsjetter som de mener skader innsatsen mot ebola.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer