- Ebola fikk et forsprang, og er nå langt foran oss

Ebola-sjef mener vi taper kappløpet.

- Ebola fikk et forsprang, og er nå langt foran oss
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Til nå har 8914 mennesker blitt smittet av ebola og 4447 mennesker har måtte gi tapt overfor det aggressive viruset.

Flesteparten av de omkomne kommer fra Guinea, Sierra Leone, Nigeria, Senegal og Liberia, hvor sykdommen har sitt opprinnelig utløp.

WHO har uttrykt at de frykter store mørketall hva frykter innrapportering av smitte- og sykdomstilfeller i flere av de vestafrikanske landene hvor smittespredningen er størst.

FNs ebolasjef Anthony Banbury, uttrykte i et møte i FNs sikkerhetsråd i natt, stor bekymring over situasjonen slik den er i dag, skriver blant annet britiske BBC.

- Viruset fikk et forsprang, og er nå langt foran oss. Det beveger seg raskere enn oss (..), og vi må stanse ebola nå, sier Banbury.

- Hvis ikke vil vi stå overfor en helt uforberedt situasjon som vi ikke har noen plan på hvordan vi skal løse, sier ebolasjefen videre.

Sprer seg Og viruset er, som godt kjent, i ferd med å spre seg utenfor de vestafrikanske grensene. Tidligere i dag ble det kjent at nok en amerikansk helsearbeider er smittet av ebola i USA.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer