Ebola-frykt skapte kaos da flyktninger drev i land på nudiststrand

21 afrikanere, flere i dårlig forfatning, måtte vente sju timer i solsteiken.

KJENT TURISTSTRAND: Maspalomas er ei kjent strand på Kanariøyene. I går drev flyktninger i land på den. Foto: Reuters / NTB Scanpix
KJENT TURISTSTRAND: Maspalomas er ei kjent strand på Kanariøyene. I går drev flyktninger i land på den. Foto: Reuters / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Røde Kors kom raskt til stranda Maspalomas på Gran Canaria, etter at ryddemannskaper i går morges oppdaget en lettbåt med 21 afrikanske immigranter på den kjente turiststranda.

Frykt for ebola-smitte gjorde at Røde Kors isolerte dem på stranda inntil videre - for sikkerhets skyld - og sperret av området.

Det var da spanske myndigheter skulle overta, at det meste gikk galt.

Dårlig forfatning Utslitte etter en utmattende båtreise over havet, ble afrikanerne værende under åpen himmel i solsteiken. Enkelte hadde feber - en av dem 40 grader - og flere var i en dårlig forfatning, slik bildene viser.

«Forvirringen var konstant de første timene, fordi Maspalomas daglig trafikkeres av mange tusen turister», skriver den spanske avisa El Mundo.

Etter ei stund kom to politifolk til stedet, men de ble gående og vente på helsepersonell som kunne avklare den medisinske tilstanden.

Først klokka 13.30, fire timer etter ankomsten til stranda, fikk afrikanerne ordentlig helsehjelp fra en privat klinikk som ble kontaktet.

Fraktet vekk i lastebil Ifølge El Mundo greide ikke de lokale helsemyndighetene å finne ut hva de skulle gjøre med immigrantene før det hadde gått sju timer. Først klokka tre om ettermiddagen avgjorde myndighetene at det ikke var noen fare for ebola-smitte.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer