- Ebola kan spre seg til Europa

Det er 75 prosent sjanse for at ebolaviruset som herjer i Vest-Afrika, vil spre seg til Frankrike innen utgangen av oktober, advarer eksperter.

KAN RAMME EUROPA: Eksperter mener det er en betydelig risiko for at Ebola kan spre seg til Europa. Foto: Emmmanuel Dunand/AFP/Scanpix
KAN RAMME EUROPA: Eksperter mener det er en betydelig risiko for at Ebola kan spre seg til Europa. Foto: Emmmanuel Dunand/AFP/ScanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Sjansen for at det dødelige viruset vil spre seg til Storbritannia, er 50 prosent, mens det er 40 prosent risiko for at ebola rammer Belgia, advarer eksperter ved Northeastern University i Boston, skriver den britiske avisa The Independent.

Årsaken er flytrafikken mellom vestafrikanske og europeiske land.

- Dette er i virkeligheten et lotteri, sier virusekspert Derek Gatherer til nyhetsbyrået Reuters.

Mandag vil utenriksminister Børge Brende (H), helse- og omsorgsminister Bent Høie (H) og forsvarsminister Ine Eriksen Søreide (H) orientere om Norges bidrag i kampen mot ebolaepidemien. Helseministeren varslet i forrige uke mer penger til bekjempelse av epidemien.

Nærmere 3.440 mennesker er nå døde av ebola.

Sierra Leone er blant landene som er hardest rammet av sykdommen. På én dag døde 121 mennesker av viruset, viser helsestatistikk som myndighetene offentliggjorde søndag.

(NTB)