Ebola-pasient i USA døde etter en uke i isolat

Nå starter USA med flyplass-kontroller.

SMITTET I LIBERIA:  Amerikaneren reiste fra Liberia 19. september og utviklet symptomer på ebola kort tid etter ankomst i USA. Her jobber helsearbeidere inne i leiligheten hvor mannen bodde i Dallas, USA. Foto: LM Otero / AP Photo / NTB Scanpix
SMITTET I LIBERIA: Amerikaneren reiste fra Liberia 19. september og utviklet symptomer på ebola kort tid etter ankomst i USA. Her jobber helsearbeidere inne i leiligheten hvor mannen bodde i Dallas, USA. Foto: LM Otero / AP Photo / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Etter å ha ligget på sykehus siden sist søndag, døde ebola-pasienten Thomas Eric Duncan i USA i dag.

Duncan var den første ebola-smittede som tok meg seg viruset ut av Vest-Afrika og til USA.

Sendt hjem med antibiotika Duncan kom til USA lørdag 20. september, og begynte å utvikle ebola-symptomer på onsdag. Etter et legebesøk fredag, ble han sendt hjem med antibiotika, og ble ikke innlagt før på søndag.

Svikten i rutinene har møtt stor kritikk i USA, og alle personer mannen hadde vært i kontakt med - over 50 stykk - overvåkes nå av myndighetene.

Dersom de utvikler symptomer, vil også de bli innlagt.

Ble sjekket på flyplassen Flyplassene i Liberia sjekker passasjerene for feber før de forlater landet, fordi feber er et viktig symptom på ebola.

Duncan testet negativt for feber på flyplassen, men utviklet symptomer i USA. Ebola-pasienter er ikke smittsomme før de utvikler symptomer, og det tok fire dager fra mannen fikk de første symptomene, til han ble innlagt på sykehuset.

I de fire dagene kan han ha smittet de rundt seg. Ebola smitter via kroppsvæsker, og det holder å få en dråpe fra pasienten på en rift i huden eller slimhinnene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer