Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Ebola-smittet lege døde

Han ble smittet av det dødelige viruset Ebola da han behandlet syke i Sierra Leone. Mandag døde legen Martin Salia i USA.

 FLØYET TIL USA:  Legen Martin Salia ble smittet av Ebola da han jobbet i Sierra Leone. Mandag morgen døde han på et sykehus i USA. Foto: Mike DuBose / Ap
FLØYET TIL USA: Legen Martin Salia ble smittet av Ebola da han jobbet i Sierra Leone. Mandag morgen døde han på et sykehus i USA. Foto: Mike DuBose / Ap Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Mandag morgen døde legen Martin Salia på et sykehus i Omaha, Nebraska av Ebola.

Han ble fløyet til det amerikanske sykehuset søndag for å motta behandling mot dødsviruset.

Fikk samme behandling - Salia hadde lever- og lungesvikt da han ankom sykehuset. Han ble satt på dialyse, respirator og flere medisiner for å kjempe mot organsvikt, sa Nebraska Medical Center i en pressemelding, ifølge CBS News.

Sykehuset behandlet Salia på samme måte som de tidligere har behandlet to andre Ebola-pasienter denne høsten. Begge de overlevde.

- Vi benyttet alle mulige måter for behandling for å gi Salia den beste muligheten for å overleve. Som vi har lært er tidlig behandling essensielt. I Salias tilfelle var sykdommen for langt på vei da han kom hit for behandling, heter det videre i meldingen ifølge CBS.

Bodde i USA Salia, som var 44, var egentlig fra Sierra Leone, men bodde i Maryland i USA.

Da han ble smittet jobbet han som sjefskirurg ved Kissy United Methodist Hospital i Sierra Leones hovedstad Freetown.

Det er uvisst om han var involvert i behandlingen av Ebola-pasienter. Kissy-sykehuset behandlet ikke Ebola-syke, men Salia skal ifølge Sierra Leones helsemyndigheter ha jobbet ved flere stedet i landet.

Testet negativt Han viste først symptomer 6. november, men prøvene av ham var negative. En positiv Ebola-prøve ble påvist først 10. november.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling