FRISK IGJEN: Helsearbeidere fjernet 24. oktober utstyr fra leiligheten den ebolasmittede legen Craig Spencer i New York. Nå er legen friskmeldt igjen. Foto: AP Photo/Frank Franklin II, File
FRISK IGJEN: Helsearbeidere fjernet 24. oktober utstyr fra leiligheten den ebolasmittede legen Craig Spencer i New York. Nå er legen friskmeldt igjen. Foto: AP Photo/Frank Franklin II, File Vis mer

Ebola-syk New York-lege friskmeldt

En lege fra New York som ble smittet av ebola mens han jobbet for Leger uten Grenser i Guinea, er friskmeldt og kan reise hjem i løpet av uka.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

33 år gamle Craig Spencer fikk diagnosen etter han kom hjem og har ligget på sykehus i New York siden det.

Han kom hjem 17. oktober og holdt seg for sikkerhets skyld mest for seg selv inntil han fikk diagnosen 23. oktober og ble isolert på sykehus.

Men han var ute enkelte ganger før han ble syk, blant annet på undergrunnsbanen og en gang for å bowle, noe som skapte stor bekymring blant folk i New York.

Hittil er ni personer behandlet for ebola i USA. En av dem, en mann fra Liberia, har dødd, mens de andre, blant dem to sykepleiere som stelte ham, er blitt friske.

Frykten for at ebola skal spre seg i USA, har ført til drastiske tiltak i enkelte delstater.

Da en sykepleier fra Maine kom hjem fra Sierra Leone, ble hun isolert i et telt bak et sykehus inntil hun testet negativt for viruset og ble sendt hjem med beskjed om å holde seg inne.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer