Ebolasmittet Leger uten grenser-feltarbeider fra Frankrike erklært frisk

Var den første smittede utenlandske feltarbeideren fra organisasjonen.

SMITTEFARLIG OMRÅDE: Den franske kvinnen var på oppdrag i Monrovia, der disse feltarbeiderne fra Leger uten grenser ble fotografert i august i år. Foto: AFP / DOMINIQUE FAGET / NTB Scanpix
SMITTEFARLIG OMRÅDE: Den franske kvinnen var på oppdrag i Monrovia, der disse feltarbeiderne fra Leger uten grenser ble fotografert i august i år. Foto: AFP / DOMINIQUE FAGET / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Den norske kvinnen som nå er på vei tilbake til Norge fra Sierra Leone er den andre utenlandske feltarbeideren fra Leger uten grenser som er blitt smittet av ebola.

Den første var en fransk kvinne som ble smittet i midten av september. Hun ble smittet da hun var på oppdrag i Liberias hovedstad Monrovia.

Hun ble friskmeldt for to dager siden, melder Leger uten grenser selv.

- Det er fantastiske nyheter og en stor lettelse, sa Stéphane Roques, generalsekretær i den franske delen av organisasjonen.

Flest lokalt ansatte smittet Hans norske kollega Anne Cecilie Kaltenborn opplyste på en pressekonferanse i kveld at totalt 18 av organisasjonens ansatte er blitt smittet av ebola. 16 av disse er lokalt ansatte, og av disse har 10 mistet livet.

- Vi tror disse er blitt smittet i sitt eget lokalmiljø, sa generalsekretæren.

Leger uten grenser anslo tidligere denne måneden at 373 helsearbeidere i de rammede områdene er blitt smittet, og at 208 av disse har dødd.

Totalt har 22 nordmenn reist ut med Leger Uten Grenser for å bistå i kampen mot ebola. De fleste har reist til Sierra Leone. Den smittede kvinnen følte seg dårlig i helgen og ble isolert da hun utviklet feber i løpet av søndagen. Det er ikke slått fast hvordan hun pådro seg smitten.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer