Ebolasmittet nordmann flys hjem i jetfly bygget om til flygende ambulanse

Flyet er på vei nå.

AMERIKANSK FLY: Den ebolasmittede norske kvinnen flys hjem til Norge, fra Sierra Leones hovedstad Freetown, seint mandag kveld. Flyet lander i Norge tirsdag morgen. Flyet hun flys med er leid inn av USAs utenriksdepartement. Foto: NTB scanpix
AMERIKANSK FLY: Den ebolasmittede norske kvinnen flys hjem til Norge, fra Sierra Leones hovedstad Freetown, seint mandag kveld. Flyet lander i Norge tirsdag morgen. Flyet hun flys med er leid inn av USAs utenriksdepartement. Foto: NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

FREETOWN / OSLO (Dagbladet): Den ebolasmittede norske kvinnen flys hjem til Norge, fra Sierra Leones hovedstad Freetown, seint mandag kveld. Flyet lander i Norge tirsdag morgen.

Dagbladet får ved midnatt bekreftet at flyet er på vei til Norge fra flyplassen i Sierra Leones hovedstad Freetown. Dagbladet skrev i ettermiddag at flyet hun flyes hjem med er fra amerikanske Phoenix Air. Flyet er leid inn av USAs utenriksdepartement, melder NRK mandag kveld.

Det er Leger Uten Grenser som har inngått avtalen med firmaet som skal hente kvinnen i Freetown i Sierra Leone. Men organisasjonen har fått bistand fra Forsvaret ettersom flyet er under kontrakt med det amerikanske utenriksdepartementet, ifølge NRK. Krisestab Utenriksdepartementet (UD) ble varslet om den smittede kvinnen i går. Pressevakt Rune Bjåstad i UD opplyste til Dagbladet i ettermiddag at de satte krisestab om saken i går kveld.

- Vi ble informert om denne saken i går kveld klokka 19. En norsk kvinne er smittet av ebola i Vest-Afrika. Hun jobber for Leger uten grenser, og det er de som står for evakuering. Vi forbereder mottak her, vår rolle er å bistå med det praktiske i forbindelse med tilrettelegging av evakueringen, sier Bjåstad.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer