Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

E.coli-bakterien påvist

Oslo (ANB): E.coli-bakterien 0103 er funnet i avføringen hos to av de seks barna som fikk nyresvikt trolig etter å ha spist kjøttdeig fra Gilde.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

E.coli-bakterien 0103 er funnet i avføringen hos to av de seks barna som fikk nyresvikt trolig etter å ha spist kjøttdeig fra Gilde.

Bakterien ble påvist i Folkehelseinstituttets laboratorium lørdag. Nå jobber instituttet med å lete etter bakterien hos de fire andre barna.


Kjøttdeig

Samtidig forsøker Norges veterinærhøgskole å påvise bakterien i Gilde-kjøttdeigen fra Rudshøgda. Dersom de lykkes med det, kan Folkehelseinstituttet sammenlikne bakterier fra pasienter og kjøttdeig.

Lørdag stanset Gilde all produksjon av kjøttdeig ved anlegget på Rudshøgda i Hedmark og jobber nå med å sjekke rutinene.

– Fram til kontrollene er ferdige, tar Gilde ingen sjanser. Vi mener dette er den eneste ansvarlige måten å gjøre dette på, sier Knut Framstad, direktør for Trygg Mat i Gilde, til NRK. 

Fjerner varer

Han sier at Gilde ikke vil ha varer med autorisasjonsnummeret 103-nummeret fra Rudshøgda på markedet til uka.

– Vi vil at det skal være et synlig brudd. Så får vi klare å levere fra andre anlegg i den perioden, sier han.

(ANB)

- TAR INGEN SJANSER: Gilde.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!