E.coli-bakterien påvist

Oslo (ANB): E.coli-bakterien 0103 er funnet i avføringen hos to av de seks barna som fikk nyresvikt trolig etter å ha spist kjøttdeig fra Gilde.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

E.coli-bakterien 0103 er funnet i avføringen hos to av de seks barna som fikk nyresvikt trolig etter å ha spist kjøttdeig fra Gilde.

Bakterien ble påvist i Folkehelseinstituttets laboratorium lørdag. Nå jobber instituttet med å lete etter bakterien hos de fire andre barna.

Kjøttdeig

Samtidig forsøker Norges veterinærhøgskole å påvise bakterien i Gilde-kjøttdeigen fra Rudshøgda. Dersom de lykkes med det, kan Folkehelseinstituttet sammenlikne bakterier fra pasienter og kjøttdeig.

Lørdag stanset Gilde all produksjon av kjøttdeig ved anlegget på Rudshøgda i Hedmark og jobber nå med å sjekke rutinene.

– Fram til kontrollene er ferdige, tar Gilde ingen sjanser. Vi mener dette er den eneste ansvarlige måten å gjøre dette på, sier Knut Framstad, direktør for Trygg Mat i Gilde, til NRK. 

Fjerner varer

Han sier at Gilde ikke vil ha varer med autorisasjonsnummeret 103-nummeret fra Rudshøgda på markedet til uka.

– Vi vil at det skal være et synlig brudd. Så får vi klare å levere fra andre anlegg i den perioden, sier han.

(ANB)

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer