E.coli-funn i kjøttdeig fra svenskegrensa

Nå får ikke butikken lov til å selge sin egen kjøttdeig til kunder.

KJØTTSTANS: Hypermat i Charlottenberg har fått forbud mot å selge egen kjøttdeig etter at det ble funnet e.coli-bakterier i kjøttdeigen. Bildet er tatt i en annen anledning. Foto: NTB Scanpix
KJØTTSTANS: Hypermat i Charlottenberg har fått forbud mot å selge egen kjøttdeig etter at det ble funnet e.coli-bakterier i kjøttdeigen. Bildet er tatt i en annen anledning. Foto: NTB ScanpixVis mer

Hypermat på svenskegrensa i Charlottenberg har fått forbud mot å selge sin egen malte kjøttdeig etter at det ble funnet e.coli-bakterier og andrea såkalte aeroba mikroorganismer i kjøttdeigen.

Det melder svenske SVT.

- Vi tar dette på alvor, vi undersøker hva som har gått galt og forsøker å rette opp i det, sier Kaj Hänninen ved den aktuelle butikken til SVT.

Flere funn

Det skal både i 2018 og i 2019 ha blitt målt for høye verdier av visse bakterier. Ved et tilfelle skal det også ha blitt påvist at kjøttdeigen hadde salmonella.

Som følge av det siste funnet har Eda kommune med umiddelbar virkning nektet butikken å selge kjøttdeig.

- Det som har skjedd tidligere, har jeg ingen kommentar til. Nå kikker vi på dette og skal se til at vi får et tilfredsstillende resultat, sier Hänninen ved Hypermat til SVT.

«Alvorlige brister»

I vedtaket fra Eda kommune, som nekter Hypermat å selge egen kjøttdeig, heter det blant annet at:

«Virksomheten har (fått) påvist alvorlige brister i sin håndtering av mat og mangler tilstrekkelige rutiner for å sikre mat».

- Forhåpentligvis har vi funnet løsningen og kan begynne å selge vår egen kjøttdeig tirsdag neste uke, sier Hänninen ved butikken.

Inntil da selger de kjøttdeig som er pakket ved fabrikker.