E.coli-smitte kan spre seg i barnehage i Trondheim

To søsken er rammet, men skal ikke være alvorlig.

SØSKEN SMITTET: To søsken er smittet i Trondheim, den ene går i barnehage. Smittevernoverlegen i Trondheim frykter at smitten skal spre seg i barnehagen. Illustrasjonsbilde: AP
SØSKEN SMITTET: To søsken er smittet i Trondheim, den ene går i barnehage. Smittevernoverlegen i Trondheim frykter at smitten skal spre seg i barnehagen. Illustrasjonsbilde: APVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): - Vi har fått påvist E.coli hos to barn som er søsken. Dette er en annen type enn den mer alvorlige som har rammet på Østlandet, sier smittevernoverlege Eli Sagvik i Trondheim til Dagbladet.

Sagvik sier at barnas tilstand er god, og at det ikke er noe alvorlig.

- Det ene barnet går i barnehage, og vi har gitt ut informasjon til barnehagen det gjelder. Vi ser ikke bort fra at det kan ha spredd seg i barnehagen.

Smittekilden er foreløpig ukjent.

- Det kan være veldig vanskelig å finne smittekilden, vi forsøker å finne den sammen med Mattilsynet, sier Sagvik.

E.coli-bakterien som ble funnet på Østlandet var langt farligere enn den som nå er funnet i Trondheim. Tre barn ble nyresyke, som i verste fall kan være dødelig.

44 personer har fått påvist E.coli-smitte så langt i år. Det var et større utbrudd av E.coli i en barnehage i Trondheim i fjor.