Ecstacysjokk i England

Et offentlig nedsatt utvalg, som skal komme med forslag til ny narkotikalov i England, setter ecstacy på lik linje med hasj. Engelske foreldre raser mot forslaget.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I England opererer de med to klasser narkotika: «A» og «B». Narkotika som kokain og heroin er kategorisert som A-dop, mens i gruppe B finner du marihuana og hasj. The Police Foundation, et offentlig utvalg satt ned for å vurdere narkotikaproblemene, skal først levere sin rapport i løpet av mars. Men utvalget er allerede kommet fram at de vil flytte ecstacy fra klasse A til B, skriver The Mirror.

Det er også ventet at utvalget vil gå inn for å fjerne fengselsstraffer for bruk av B-dop.

Depresjoner

Engelskmenn er mildt sagt sjokkerte over forslaget.

- Dette er som å si til ungdommen at ecstacy er mindre farlig enn amfetamin. Sorry, men det stemmer ikke, sier Jan Betts. Datteren til Betts døde på 18-årsdagen sin i 1995, etter å ha tatt ecstacy.

- Greit at det er få som dør av ecstacy, men det finnes professorer som har slått fast at rundt 50 prosent av ecstacybrukerne vil få depresjoner og være suicidale i flere år framover. Jeg ber til Gud om at ikke utvalgets instilling blir fulgt, sier Betts.

Den engelske innenriksministeren Jack Straw venter nå på rapporten fra utvalget, før han skal foreslå eventuelle endringer i loven.