Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Ecstasy-bruken har eksplodert

Aldri før har norsk politi beslaglagt så mye ecstasy. Og aldri har det vært flere forskjellige merker på markedet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Ecstasy er et stort ungdomsproblem i Drammens-området. Vi har beslaglagt over ti forskjellige merker, og Mitsubishi-logoen har vi funnet på piller i flere år, sier politibetjent Rune Bakkeli ved Drammen politidistrikt til Dagbladet.no.

Det har vært spådd at ecstasy-bølgen er på vei ned. Ingen tall tyder på det.

I fjor beslagla norsk politi 24.664 ecstasy-piller - en økning på 59 prosent fra året før. Da hadde det vært en sterk og jevn økning siden 1995 - året ecstasy-bølgen slo over Norge.

Kripos registrerte 54 nye tabletter og kapsler - hvor 5 varianter var falske - det vil si at de ikke inneholdt virkestoffet MDMA.

I Oslo har politiet merket en tendens til at ungdom ikke debuterer på hasj lenger - flere og flere går rett på ecstasy og andre sterkere motedop.

- I første halvår av 2000 hadde vi 35 beslag hos førstegangsbrukere, mot fire i fjor, sier narko-leder Christine Bakken i Oslopolitiet til VG Nett.

Statistikk fra Kripos viser at et stort flertall av de som blir siktet i ecstasysaker er ungdom. Av totalt 582 pågrepne personer var 365 av disse menn i alderen 18-29 år. 83 var kvinner i samme aldersgruppe.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media