Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Ecstasy erstatter heimbrent

Heimebrent taper i konkurransen med andre rusmidler. Ecstasy, hasj og andre narkotiske stoffer har tatt over der hjemmebrent dominerte, mener politiet i Trondheim.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Vi observerer langt mindre heimebrentdrikking nå enn vi gjorde for bare få år siden. For ungdommer under 18 år var det lettere å få tak i heimebrent enn pils. Men nå ser det ut til at både hasj og ecstasy har tatt over for heimebrenten, opplyser Britt Mari Rolseth ved Trondheim politidistrikt til Adresseavisen.

- Vi har satset hardt på å bekjempe hjemmebrent. Og for foreldre er det lett å avsløre om barna deres har drukket hjemmebrent, ganske enkelt ved å lukte på dem. Mor og far kan ikke avsløre andre rusmidler på samme måte. Bruk av narkotika er lettere å skjule for ungdommene.

- Det virker som ungdommene stadig ligger et hakk foran oss. Vi greier ikke å holde følge. Det verste er at trenden går i retning av stadig farligere rusmidler, sier Rolseth.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media