Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Ecstasy-klinikk i Oslo

Unge ecstasybrukere skal få et institusjonstilbud. Det skyldes at antall unge som får psykiske problemer som følge av ecstasybruk øker kraftig.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dette skriver Aftenposten i dagens avis. Den nye institusjonen er et tilbud for unge mellom 18 og 25 år som brukere sentralstimulerende stoffer som ecstasy, amfetamin, kokain og GHM.

Det er et behov for en slik klinikk fordi det bare i løpet av to år har vært en kraftig økning av unge som har fått en psykisk lidelse som skyldes bruk av såkalt partydop. De vanligste problemer er angst, depresjon, i tillegg til at mange utvikler personlighetsforandringer, sier Hammer, psykolog ved Ullevål psykiatriske ungdomsteam til Aftenposten.

Hammer understreker at den nye klinikken vil bli en by-institusjon, slik at ungdommene kan fortsatt ha kontakt med familie, venner og skole mens de får behandling. Dessuten er det ikke påvist langtidsvirkninger av stoffene, slik at tilbudet er kortvarig, sier Hammer. Det skal gis et tilbud som ligger tett opp til psykiatrisk behandling, opplyser Aftenposten.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media