Ecstasy-tabbe av East 7-stjerne

LONDON (Dagbladet): East 17-vokalist Brian Harveys uttalelser om ecstasy førte til en storm av protester i Storbritannia torsdag. I et radiointervju sa Harvey at ecstasy er «ufarlig». Noen timer seinere advarte han ungdommer mot stoffet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

I Storbritannia er mange ecstasybrukere døde etter å ha tatt stoffet, og lytterne reagerte kraftig på Harveys uttalelser.

«Ufarlig»

I radiointervjuet sa East 17-stjernen at han hadde tatt opptil tolv ecstasytabletter i løpet av en natt. Han hevdet at pillen «kan gjøre folk bedre».

- På lang sikt er det en ufarlig pille som ikke kan skade deg. Jeg kan ikke se noe problem med den, uttalte Harvey.

Dermed brøt proteststormen løs. Radiostasjoner nektet å spille gruppas plater. Statsminister John Major uttalte at at all bruk av illegale stoffer lett fører til at man bruker sterkere stoffer og det skaper ofte tragedier.

«Ta aldri ecstasy!»

Protestene førte til at Brian Harvey måtte be om unnskyldning.

Plateselskapet sendte ut en uttalelse hvor det het:

«Nå når jeg vet hvor livsfarlig dette stoffet er, så innser jeg at det var helt galt det jeg sa, og derfor håper jeg at det ikke har påvirket noen. Alt jeg vil si nå er: Ta aldri ecstasy - det kan drepe deg.»

«Hjernevasket»

Det har vært mange ecstasydødsfall i Storbritannia. The Mirror brukte i går mange sider på å advare mot ecstasyfarene. Avisa gjenga navn og bakgrunn på 21 unge briter som har dødd etter å ha tatt stoffet.

Overlege John Thurston ved Queen Mary-sykehuset i Roehampton fortalte til avisa at hanhver eneste helg får inn mange ecstasyofre. Noen er så dårlige at de må få væske i seg intravenøst, og de fleste er helt hinsides og ute av stand til å føre en samtale.

- De oppfører seg som om de er hjernevasket, sier dr. Thurston.

I Storbritannia selges det ecstasypiller for ti milliarder kroner i året. Hver uke selges det mer enn to millioner piller.

TABBE: East 17-vokalist Brian Harvey måtte trekke tilbake uttalelser om ecstasy etter en proteststorm i Storbritannia. Arkivfoto: ROBERT EIK

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer