Ecstasy-tiltalt i sikkerhet i Canada

Når den store ecstasy-saken kommer opp i Stavanger byrett neste år, kan den bli ført med bare seks av de sju tiltalte til stede. Saken skulle startet i går, men ble utsatt fordi den sjuende mannen har rømt til Canada.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Den tiltalte har canadisk statsborgerskap. Vi vil de neste to ukene arbeide for å få ham tilbake til Norge. Dersom dette ikke er mulig, vil vi vurdere om vi skal starte saken uten ham, opplyser politiinspektør Anne Kroken ved Stavanger politikammer, til NTB.

Hun innrømmer at det kan bli vanskelig å få den ecstasy-tiltalte utlevert dersom han har kommet seg til Canada.

Til Canada

En av de sju tiltalte har sittet fengslet siden han ble pågrepet. Han ble i går fengslet for nye 14 dager. Dersom påtalemyndigheten ikke tror det er mulig å få den savnede stavangermannen med canadisk statsborgerskap tilbake til landet i løpet av to uker, må det vurderes å starte saken uten ham.

- Vi sjekker nå utleveringsavtalen Norge har med Canada. Men det ser vanskelig ut, sier Kroken. Hun understreker at politiet ikke kan si med sikkerhet at det er i Canada mannen befinner seg.

Dersom den 33 år gamle ecstasy-tiltalte har rømt til Canada, kan politiet få problemer med å få ham ut. Kroken opplyser at utleveringsavtalen som finnes med Canada er fra forrige århundre, og svært komplisert.

- Dessuten er det få land som utleverer egne statsborgere, sier Kroken.

Stor ecstasy-sak

Ecstasy-saken som skulle startet i Stavanger byrett i går, er en av Norges største i sitt slag. Over 5.000 ecstasy-tabletter ble beslaglagt i et bolighus utenfor Stavanger i desember i fjor.

I alt 19 personer ble siktet i saken, og sju av disse er nå tiltalt. På grunn av bevisførselen ønsker påtalemyndigheten at alle sju er til stede i retten samtidig. 33-åringen som forsvant i forrige uke, vil ikke kunne bli dømt sammen med de seks andre, dersom han ikke er til stede.

Det er nå klart at ecstasy-saken ikke vil komme opp i Stavanger byrett før neste år. Det er satt av to uker til saken.

(NTB)