Ecuador har kuttet Assanges internett etter Clinton-lekkasjene

WikiLeaks-grunnleggeren er uten internett.

UTEN INTERNETT: WikiLeaks-grunnlegger Julian Assange. Her under en markering for organisasjonens tiårsdag tidligere denne måneden. Foto: Maurizio Gambarini / Anadolu Agency
UTEN INTERNETT: WikiLeaks-grunnlegger Julian Assange. Her under en markering for organisasjonens tiårsdag tidligere denne måneden. Foto: Maurizio Gambarini / Anadolu Agency Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

LAS VEGAS (Dagbladet): Det kom mandag meldinger om at WikiLeaks-grunnlegger Julian Assange hadde mistet internett på den ecuadorianske ambassaden i London, der han har søkt tilflukt siden 2011.

Det var WikiLeaks selv som meldte at en statlig aktør hadde kuttet Assanges internettkobling. Nå innrømmer Ecuador at det er de som står bak.

- De siste ukene har WikiLeaks sluppet en rekke dokumenter som har påvirket det amerikanske presidentvalget. Den avgjørelsen har bare organisasjonen stått bak.

- Fortsatt politisk asyl

- Ecuadors myndigheter respekterer prinsippet om at man ikke skal intervenere i andre lands politikk. Ecuador blander seg ikke i utenlandske valg, og vi har heller ikke preferanse for noen av kandidatene.

- Derfor har Ecuador brukt sin rett til å midlertidig forhindre tilgang til noen av de private nettverkene på ambassaden i Storbritannia. Dette forhindrer ikke WikiLeaks i å fortsette med sin journalistiske aktivitet, heter det i en melding fra ecuadorianske myndigheter.

De skriver videre at Julian Assange fortsatt har politisk asyl og at de fortsatt vil beskytte ham. Samtidig understreker dette er en avgjørelse de selv har tatt, og at de ikke lar seg presse av andre stater.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer