Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Ecuador: Julian Assange må forlate ambassaden i London

WikiLeaks-grunnleggeren har sittet i eksil i ambassaden siden 2012 etter anklager om seksuelle overgrep i Sverige.

MÅ FORLATE AMBASSADEN: WikiLeaks-grunnleggeren Julian Assange har oppholdt seg på Ecuadors ambassade i London siden 2012. AFP PHOTO / BEN STANSALL.
MÅ FORLATE AMBASSADEN: WikiLeaks-grunnleggeren Julian Assange har oppholdt seg på Ecuadors ambassade i London siden 2012. AFP PHOTO / BEN STANSALL. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ecuadors president Lenín Moreno sa på fredag under en konferanse i Madrid at Julian Assange må forlate Ecuadors ambassade i London, melder Reuters.

- Det er til og med et brudd på menneskerettighetene om en person er isolert for lenge, sa Moreno under konferansen i Madrid på fredag.

Presidenten røper at han har vært i samtale med de britiske myndighetene angående Assanges situasjon.

Spekulasjoner rundt framtida til Assange har spredt seg etter avisa The Sunday Times meldte om samtaler mellom Ecuador og Storbritannia angående hvordan han kan fjernes fra ambassaden i Knightsbridge.

Den internasjonale arrestorderen har seinere blitt droppet av Sverige.

Assange risikerer likevel å bli pågrepet av britisk politi hvis han forlater ambassaden da han brøt kausjonsbetingelsene i 2012.

Assange skal ha fått innvilget statsborgerskap i Ecuador i januar, men han har ikke forlatt ambassaden i frykt for å bli pågrepet.

Hvis han blir pågrepet i Storbritannia, kan WikiLeaks-grunnleggeren bli sendt til USA hvor han kan være siktet for å ha publisert hemmeligstemplet materiale om blant annet USAs krigføring i Irak og Afghanistan.