Ecuador tilbyr Assange oppholdstillatelse

Samtidig varsler Wikileaks ny gigantlekkasje.

ETTERLYST Wikileakssjef Julian Assange er etterlyst internasjonalt. Nå har imidlertid fått tilbud om oppholdstillatelse i Ecudor. Foto: AFP PHOTO / Leon Neal
ETTERLYST Wikileakssjef Julian Assange er etterlyst internasjonalt. Nå har imidlertid fått tilbud om oppholdstillatelse i Ecudor. Foto: AFP PHOTO / Leon Neal Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Ecuadors viseutenriksminister Kinnto Lucas ønsker Julian Assange velkommen til landet. De er villige til å gi den etterlyste Wikileaks-sjefen betingelsesløs oppholdstillatekse.

- Vi kommer til å invitere ham til Ecuador, slik at han fritt kan presentere den informasjonen han besitter og alle dokumentene. Ikke bare over nettet, men i en rekke offentlige fora, sier Kintto Lucas til Ecuadorinmediato.

Han uttrykker bekymring for informasjonen som har kommet fram i den siste Wikileaks-lekkasjen. Og at til tross for at Ecuador ikke pleier å blande seg inn i andre lands politikk, mener han det er viktig at denne type informasjon blir offentliggjotr.

- Vi har alltid hatt et bilde av at det bare var de hemmelige tjenestene som utførte spionasje. Men nå ser vi at det også involverer diplomatiet, noe som angår oss i høyeste grad, sier Lucas.

Ny lekkasje Den 39 år gamle Julian Assange ble etterlyst internasjonalt i midten av november, mistenkt for voldtekt og seksuelle overgrep mot to svenske kvinner.

USA har også varslet at de har igangsatt etterforskning av Wikileaks etter den siste gigantlekkasjen av ambassadedokumenter. Det hvite hus sier at de som frigir dokumentene «først og fremst er kriminelle», men USA har så langt ikke formelt siktet Assange.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer