Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Ecuadors president på flukt

Den avsatte presidenten i Ecuador, Lucio Gutierrez, har søkt tilflukt i den brasilianske ambassaden. Samtidig har visepresident Alfredo Palacio tatt over ledelsen av landet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I går kveld flyktet president Lucio Gutierrez fra palasset sitt, etter at Kongressen hadde avsatt ham med 60 prosent av stemmene. I tillegg har hæren trukket sin støtte til regimet hans.

Tusener av demonstranter samlet seg i landets hovedstad Quito for å demonstrere mot presidenten – med mål om å få ham avsatt.

Presidenten forsøkte imidlertid å bruke opprørspolitiet mot demonstrantene, uten at det virket. I stedet valgte Kongressen å sparke presidenten for å ha forlatt sin post.

I natt bekreftet Brasils utenriksminister at Guiterrez var i den brasilianske ambassaden i Quito, og at han har søkt om politisk asyl i Brasil.

Brasil har sagt ja til søknaden.Gutierrez har vært Ecuadors leder siden høsten 2002. Han har tidligere vært fengslet for kuppforsøk.

(ANB-AP)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!