SKUFFENDE VALG:  Det er knyttet stor usikkerhet til Ed Milibands framtid som partileder for Labour etter nattens svært skuffende valg. Foto: NTB Scanpix.
SKUFFENDE VALG: Det er knyttet stor usikkerhet til Ed Milibands framtid som partileder for Labour etter nattens svært skuffende valg. Foto: NTB Scanpix.Vis mer

- Ed er ferdig før lunsj

«Ingen» har lenger tro på Labour-leder Ed Miliband.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Det som skulle være det jevneste valget i nyere britisk historie, ser isteden ut til å bli en klar valgseier for De konservative og statsminister David Cameron.

Like etter klokka 07.00 fredag morgen meldte BBC at De konservative lå an til å få et hårfint flertall alene helt alene. Stikk i strid med det meningsmålingene før og på valgdagen sa.

Labour-leder Ed Miliband lå lenge an til å gjøre det godt i valget, og på meningsmålingene før valgdagen torsdag 7. mai var det så å si ingenting som skilte Labour fra De konservative.

- Ferdig før lunsj Mange har trolig ombestemt seg helt i siste liten. Det har ført til en valg-smell for Ed Miliband og Labour. Og etter det skuffende resultatet har «ingen» lenger tro på partileder Ed Miliband.

- Ed er ferdig før lunsj, sier en kilde i Labour-partiet til Sky News.

Selv har Miliband erkjent at natta har vært vanskelig og skuffende for Labour-partiet.

- Jeg er virkelig lei meg for hva som har skjedd, sa Miliband tidlig fredag morgen foran sin egen valgkrets da det ble kjent at han hadde gjenvunnet sin egen plass i Underhuset, men at Labour gikk mot et svært skuffende valgresultat.

Det helt endelige resultatet i valget er ennå ikke klart, men ifølge britiske medier ser det ut til at dette valget blir det verste for Labour siden 1987.

- Var aldri overbevisende Den britiske avisa The Telegraph skriver at Labour sannsynligvis ikke vil tilgi Miliband for det og at partiet nå må begynne en sjelegranskning.

- Ed var aldri en overbevisende leder, skriver Telegraph-kommentator Rupert Myers, og legger til:

- Partiet vil uten vansker finne en mer karismatisk leder enn Ed Miliband.

Kommentatoren oppsummerer Miliband slik:

- Han var ikke radikal nok for venstresiden og for rar for alle andre.

Ble feid av banen i Skottland - I Skottland har vi sett en bølge av nasjonalisme som har overveldet oss, sa Miliband til sin egen valgkrets i morges.

Han siktet dermed til Det skotske uavhengighetspartiet SNPs svært gode valg. Mange skotter har åpenbart foretrukket SNP over Labour og dermed stemt fram SNP-representanter framfor Labour-representanter.

20-åring vant over Labour-veteran Et av de mest åpenbare eksemplene på det som blir beskrevet som et brakvalg for SNP er 20 år gamle Mhairi Blacks valgseier over Labour-veteran og skyggeminister Douglas Alexander.

Ifølge The Telegraph vant Black med mer enn 6000 stemmer, og skriver at 20-åringen sannsynligvis har satt en stopper for den politiske karrieren til Douglas Alexander.

Avisa beskriver Alexander som en av Labour-leder Ed Milibands politiske stjerner, noe som gjør tapet så oppsiktsvekkende.