Edderkopp i bilen førte til dødsulykke

Jenta hylte av skrekk mens bilen skar over i motsatt kjørefelt. Sekunder seinere ble broren hennes drept.

FRYKT: En edderkopp i bilen skal ha vært årsaken til den tragiske ulykken i Wales. Foto: Shutterstock / NTB Scanpix
FRYKT: En edderkopp i bilen skal ha vært årsaken til den tragiske ulykken i Wales. Foto: Shutterstock / NTB ScanpixVis mer

Det var en helt vanlig vårdag, da Cloud Younger og hennes to barn kjørte mot skolen i Olmarch i Wales i mai i fjor. Ingen av dem visste hvor fatalt turen skulle ende kort tid seinere.

Denne uka møtte Younger i retten. Der fortalte hun historien om kjøreturen som forvandlet seg til et mareritt - og hvordan det kostet hennes 11 år gamle sønn livet.

Hylte av skrekk

Familien var ute på motorveien med 100-sone, da ulykken skjedde. Ifølge Younger mistet hun kontrollen over bilen, da en edderkopp plutselig landet på hennes venstre hånd. Hennes åtte år gamle datter satt i framsetet, og skal ha begynt å hyle hysterisk da hun oppdaget edderkoppen.

Kvinnen skal ha forsøkt å få dattera til å roe seg ned. Samtidig begynte bilen å skjære over i feil kjørefelt. Ifølge BBC finnes det ingen bevis som viser hvor fort bilen faktisk kjørte på dette tidspunktet.

Da politiet konfronterte Younger med hvorfor hun ikke hadde stoppet, skal hun ifølge New York Post ha svart «ingen kommentar».

I retten kunne kvinnen heller ikke bidra til en bedre forståelse av hva som faktisk skjedde på bilturen som endte med hennes sønns død.

- Hvis jeg hadde husket mer, så ville jeg fortalt det, sa Younger.

LIVREDD: Michigan-mannen satte både bensinpumpa og bilen i brann fordi han er livredd edderkopper og ville bli kvitt den. Vis mer Vis mer

Skjebnesvangre sekunder

David Glyndwr Jones, som kom kjørende i motsatt retning, forsøkte å avverge ulykken. Mannen klarte imidlertid ikke å stoppe i tide.

- Alt skjedde i løpet av sekunder. Først var bilen på midtlinja. Så var en fjerdedel av den over på feil side. Til slutt var hele bilen kommet over i mitt kjørefelt, og jeg skjønte at den ikke kom til å stoppe, fortalte Jones i retten.

Mannen sier videre at han selv heller ikke hadde tid til å bremse ned nok. Alt han rakk var å advare kona og stålsette seg på smellet.

TOK BOLIG I ØRET: Den indiske kvinnen våknet fra ettermiddagsluren med en kribling i øret. Da smerten satte inn ble hun kjørt på sykehuset, og legen ble mildt sagt overrasket over hva han fant. Videoen er lisensiert gjennom Newslions Media. Vis mer Vis mer

Uforståelig

- Jeg er helt fortvilet over det som skjedde. Det jeg ikke forstår, er hvorfor hun ikke så oss og svingte tilbake til sin side av veien, sa vitnet, som selv kjørte en bil med en henger fullastet av sauer da kollisjonen fant sted.

Hans forsøk på å redusere sin egen fart så mye som mulig, var heller ikke nok til å redde 11 år gamle Tristan Silver, som satt i baksetet da de to bilene traff hverandre front mot front. Gutten fikk alvorlige hodeskader i ulykken, og døde av skadene.