Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Edderkopper

Edderkoppen har fått Harry Potter-navn. Ser du hvorfor?

«Eriovixia gryffindori».

ERIOVIXIA GRYFFINDORI: En gruppe indiske edderkoppforskere kom nylig over en ny edderkoppart - som er blitt oppkalt etter et Harry Potter-vesen. Foto: Javed Ahmed / Indian Journal of Arachnology
ERIOVIXIA GRYFFINDORI: En gruppe indiske edderkoppforskere kom nylig over en ny edderkoppart - som er blitt oppkalt etter et Harry Potter-vesen. Foto: Javed Ahmed / Indian Journal of Arachnology Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En ny edderkoppart, oppdaget i India, blir nå oppkalt etter et Harry Potter-vesen.

Årsaken er edderkoppens utsteende. Forskerne mener nemlig at den likner bemerkelsesverdig mye på «valghatten», eller «The Sorting Hat», om du vil.

Ifølge CNN har edderkopparten nå fått navnet «Eriovixia gryffindori», som peker på det huset Harry Potter selv ble plassert i da han ble ikledd valghatten.

«Den unikt formede edderkoppen får navnet sitt fra den fantastiske, sansende og magiske gjenstanden valghatten, som eies av den fiktive og middelalderlige trollmannen Godric Gryffindor, en av de fire grunnleggerne av Hogwarts School of Witchcraft and Wizardry, ført i pennen ved hjelp av J.K. Rowlings fantasi, en ekstraordinær forfatter, som blir presentert i den høyt elskede bokserien som omhandler vår alles favorittrollmann, Harry Potter», står det i forskningsrapporten publisert hos Indian Journal of Arachnology.

FASCINERENDE: Jason Womal fra Australia var på vei til jobb da naboen spurte om han ville se noe kult. Han ble ikke skuffet over synet, som har fått stor oppmerksomhet verden over. Video: Jason Womal / ViralHog.com Vis mer

Javed Ahmed, en av forskerne som har vært med på å studere og gi navn til edderkoppen, sier til Washington Post at de etter kort tid ble klar over at de hadde funnet en ny edderkoppart.

- Da jeg først leste bøkene (Harry Potter journ. anm.), ante jeg ikke at jeg en dag skulle ende opp med å kalle opp en art etter en så interessant, morsom og vimsete karakter, og bli gratulert av Rowling selv, sier Ahmed.

«Det er en ære! Gratulerer for funnet av enda et fantastisk beist», skrev Rowling på Twitter.

Den nylig oppdagede edderkopparten hører hjemme i hjulspinnerfamilien. Karakteristisk for dem er at de spinner såkalte hjulnett - best kjent som edderkoppnett.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling