Edderkopper

Edderkoppen har fått Harry Potter-navn. Ser du hvorfor?

«Eriovixia gryffindori».

ERIOVIXIA GRYFFINDORI: En gruppe indiske edderkoppforskere kom nylig over en ny edderkoppart - som er blitt oppkalt etter et Harry Potter-vesen. Foto: Javed Ahmed / Indian Journal of Arachnology
ERIOVIXIA GRYFFINDORI: En gruppe indiske edderkoppforskere kom nylig over en ny edderkoppart - som er blitt oppkalt etter et Harry Potter-vesen. Foto: Javed Ahmed / Indian Journal of Arachnology Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): En ny edderkoppart, oppdaget i India, blir nå oppkalt etter et Harry Potter-vesen.

Årsaken er edderkoppens utsteende. Forskerne mener nemlig at den likner bemerkelsesverdig mye på «valghatten», eller «The Sorting Hat», om du vil.

Ifølge CNN har edderkopparten nå fått navnet «Eriovixia gryffindori», som peker på det huset Harry Potter selv ble plassert i da han ble ikledd valghatten.

«Den unikt formede edderkoppen får navnet sitt fra den fantastiske, sansende og magiske gjenstanden valghatten, som eies av den fiktive og middelalderlige trollmannen Godric Gryffindor, en av de fire grunnleggerne av Hogwarts School of Witchcraft and Wizardry, ført i pennen ved hjelp av J.K. Rowlings fantasi, en ekstraordinær forfatter, som blir presentert i den høyt elskede bokserien som omhandler vår alles favorittrollmann, Harry Potter», står det i forskningsrapporten publisert hos Indian Journal of Arachnology.

Javed Ahmed, en av forskerne som har vært med på å studere og gi navn til edderkoppen, sier til Washington Post at de etter kort tid ble klar over at de hadde funnet en ny edderkoppart.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer