Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Edderkopper til verdensrommet

Åtte australske edderkopper skal snart ut på sitt livs lengste reise.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Edderkoppene skal sendes ut i verdensrommet slik at amerikanske forskere kan studere effektene av nullvekt i rommet.

30 levende edderkopper av typen Golden Orb er pakket ned i Melbourne Zoo og sendt til forskningssenteret på Cape Canaveral i Florida, forteller dyrehagepasseren Patrick Honan til AP. Men ikke alle de små gjestene får bli med på den siste delen av reisen: De åtte edderkoppene som er friskest og raskest etter den lange flyturen, blir sendt ut i verdensrommet. Resten må bli i Florida.

Edderkoppene er valgt ut fordi de lager helt symmetriske edderkoppnett. Det betyr at forskerne kan se adferdsendringer hos edderkoppene på nettene de lager.

Golden Orb-edderkoppene kan bli tolv centimeter lange og er giftige, men ikke giften er ikke dødelig for mennesker.

Turen starter 16.januar og varer i 16 dager. Det er ikke første gang at edderkopper blir brukt i eksperimenter i verdensrommet: I 1973 ble edderkoppen Arabella sendt ut til en romstasjon av NASA.

MENNESKETS BESTE VENN:</B> Den australske forskeren Graham Milledge lar en Golden Orb-edderkopp løpe over ansiktet hans.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling