Edel Hagen?

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Fremskrittspartiets formann Carl I. Hagen sier at han ikke vil stille seg i veien for et bredt borgerlig samarbeid etter valget. Han vil trekke seg tilbake, sier han. Det kan jo virke edelt og oppofrende, og slik er det sikkert Hagen vil at velgerne skal oppfatte dette. Men en finlesing av det Hagen faktisk sier viser at han ikke har tenkt å gjøre noe særlig annet enn det som allerede lenge har vært annonsert og sagt. Hagen krever fortsatt Bondeviks avgang. Selv vil Hagen ta den plassen i Stortingets presidentskap som partiets størrelse tilsier etter valget. Partiets nye stortingsgruppe kan velge Siv Jensen til parlamentarisk leder, slik Hagen lenge har varslet at han ønsker. Og det ønsket får partiformannen sikkert oppfylt.

Hagen nevner ikke at han kommer til å bekle vervet som partiets formann fram til landsmøtet neste vår. Så selv om Siv Jensen blir parlamentarisk leder og forhandlingsmotpart dersom noen vil forhandle med partiet, vil ikke Hagen befinne seg så langt unna likevel. Den som eventuelt skulle føle seg fristet av dette utspillet, gjør klokt i å legge merke til at Hagen stadig synes at det hadde vært fint å kunne avslutte sin lange politiske karriere som statsråd eller stortingspresident.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer