Gaupe drepte rådyr utenfor husveggen:

Edgar kunne nesten ikke tro hva som foregikk rett foran husveggen: - Nei, jeg ble ikke skremt

Edgar Dromnes hørte et uvanlig brøl grytidlig om morgenen, så dukket det opp et kadaver i hagen, før familiens katt forsvant. 

GAUPE-MÅLTID: Edgar Dromnes og sønnen Geir, ble vitne til spesielle scener - ti meter fra husveggen. Video: Geir Dromnes / Foto: Edgar Dromnes/viltkamera. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): Tidlig om morgenen 1. påskedag hørte Edgar Dromnes et ukjent brøl fra utsiden av huset i Rindalsskogen i Møre og Romsdal, skriver Trollheimsporten, som først omtalte saken.

Da Dromnes tittet ut av døra så han en skygge av et dyr som forsvant oppover skogen.

- Ved det første glimtet så var jeg ikke sikker på at det var gaupe, men det ble helt klart seinere, sier han til Dagbladet.

Bare minutter tidligere hadde han observert en rådyrsbukk som spiste gress utenfor vinduet, men da sønnen skulle ut for å lufte hunden ble de raskt oppmerskomme på et dødt dyr på bakken.

- Der lå rådyrbukken, drept og delvis nedgravd av gaupa. Hun hadde hatt over gress, granbar og litt forskjellig, sier Dromnes til Adresseavisen.

Familien hadde hørt om flere observasjoner av gaupe og gaupespor i området, og satte opp viltkamera ved det døde rådyret i håp om å fange rovdyret på film. Det tok ikke lang tid før de lyktes.

- Ble ikke skremt

Trollheimsporten skriver at gaupa holdt til så nær huset at familien kunne følge med på bevegelsene fra stuevinduet. Der holdt den til i flere dager, helt til rådyret var fortært. Dromnes sier at han ikke ble skremt av å leve så nærme gaupa.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer