Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Edgar mistet hukommelsen da han forsvant og startet et nytt liv. 30 år senere kom minnene tilbake

Utrolig historie fra Canada.

MISTET HUKOMMELSEN: Dette var savnet-bildene myndighetene laget av Philip Latulip, med og uten langt hår. Foto: Nortg America Missing Persons
MISTET HUKOMMELSEN: Dette var savnet-bildene myndighetene laget av Philip Latulip, med og uten langt hår. Foto: Nortg America Missing Persons Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): For 30 år siden forsvant Edgar Latulip fra sin familie i Canada. Han var 21 år, og bodde på et hjem for mentalt tilbakestående. 

Latulip ble sist observert på en buss, og siden hørte ingen fra den etterhvert godt voksne mannen. 

Nå viser det seg at Latulip mistet hukommelsen etter en hodeskade og derfor startet et helt nytt liv, lykkelig uvitende om tilværelsen han la bak seg, skriver blant annet BBC

Han levde i Niagara-området i 30 år før et plutselig tilbakefall av hukommelse ga ham minnet tilbake. Latulip gikk sporenstreks til en helsearbeider for å be om hjelp.

Han oppga det han nå plutselig husket var hans opprinnelige navn, og etter en sveip i databasen oppdaget hun at mannen som satt framfor henne hadde vært meldt savnet i 30 år.

- Jeg har vært en politimann i 18 år og dette er noe jeg har sett på tv, men aldri opplevd selv. Absolutt noe helt spesielt, fortalte politibetjent Philip Gavin til avisa The Star.

Latulips mor, som i 30 år har levd uten sin sønn, fortalte samme avis at hun ble «slått i bakken» av de oppløftende nyhetene. Latulip sies å ha en mental alder som en 12-åring, ifølge BBC.