Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Edith ble født i ei busslomme

Det var to mil igjen til sykehuset. Pappa kjørte med gassen i bånn og nødblinken på da lille Edith plutselig stakk hodet ut.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

SANDNESSJØEN/TRONDHEIM (Dagbladet): - Det ble ganske dramatisk. Vi ble ikke redde, men det gikk jo veldig fort, sier Anita Løset (29) og Frode Nilsen (38) til Dagbladet.

Termin var beregnet til 21. juli, men klokka 04.25 natt til tirsdag begynte det å skje ting. Anita vekket Frode, og barnevakta var på plass et kvarter seinere. Så satte de seg i bilen for å kjøre de nesten seks milene fra Leirfjord til sykehuset i Sandnessjøen.

- Jeg satte på nødblinken og kjørte så fort som det var forsvarlig. Det ble ikke holdt noen fartsgrense iallfall, men det var tidlig om morgenen og ingen andre biler på veien, forteller Frode Nilsen.

Vannet går!

De hadde om lag to mil igjen å kjøre, da fostervannet gikk.

- Da måtte vi bare stoppe. Hodet til babyen stakk ut. Jeg var skeptisk, for jeg har ikke vært med på å ta imot et barn i bil før.

Nilsen varslet sykehuset, som hadde sendt ut en ambulanse. Så fikk han forklart av jordmor hva han skulle gjøre.

- Jeg lette fram det jeg hadde, og det var jo ikke så mye, men jeg hadde ei T-skjorte.

De sto ikke lenge parkert i busslomma ved avkjørselen til Fagerli, før ambulansen kom.

- Vi fikk akkurat plassert Anita på båra i ambulansen, så kom hele ungen ut. Alt gikk heldigvis bare fint. Både mor og datter er kjempespreke, sier Frode Nilsen.

Storesøster

Lille Edith var 4200 gram og 53 centimeter da hun kom til verden i busslomma. Også storesøster Anna ble født i all hast.

- Ja, det er riktig. Det skjedde på kvelden den 11. september 2001, rett etter katastrofen i New York. Vi var ute i båt da fødselen startet, og måtte kjøre en time før vi kom til land, forteller Anita Løset.

I ALL HAST: Edith hadde det travelt med å bli født. Hun stakk hodet ut da mamma Anita Løset (29) og pappa Frode Nilsen (38) var på vei til sykehuset i bil. Resten av fødselen skjedde i en ambulanse i ei busslomme. Storesøster Anna sitter på armen til mamma.