Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Edru russ fikk overnatte i fyllearresten

Da ingen av byens hoteller ville ta imot russejentene, tilbød politiet like godt kveldsmat og overnatting i fyllearresten!

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- På forhånd ble vi advart mot politiet, men i stedet for å møte alvorlige konstabler, ble vi møtt med smil og velvilje, sier de fem russejentene fra Leknes i Lofoten til Harstad Tidende.

De dro på russetreff til Harstad sent torsdag kveld, men endte opp uten noe sted å overnatte. Flere hoteller nektet jentene adgang på grunn av russedressene, og også politiet forsøkte forgjeves å skaffe jentene rom.

Dermed tilbød lovens lange arm overnatting i en ledig fyllearrest på politihuset.

- Vi spiste kveldsmat i cella, og det var faktisk koselig. Etter at dørene ble låst, sov alle godt gjennom natta, selv om det var spesielt å få dørene låst bak oss, sier Hilde Larssen, ei av russejentene.

Ifølge politiførstebetjent Arnfinn Solli er det ikke vanlig at edru russ inntar fyllearresten.

- Det er klart vi hjelper folk som står i en vanskelig sitausjon. Vi prøver alltid å strekke oss langt for å finne en løsning. Da vi ikke klarte å få dem innlosjert på byens overnattingssteder, og cella stod tom, tilbød vi dem å overnatte. Det sa de fortvilte jentene øyeblikkelig ja til, sier Solli til avisen.

Ved Grand og Viking Nordic Hotel bekrefter direktør Gunnar Eilertsen at hotellene ikke ønsker russen på sine gjestelister denne helgen på grunn av dårlig erfaring fra tidligere.

- Vi krever en skriftlig garanti fra foreldrene der de påtar seg ansvaret for at ikke noe blir ødelagt, sier Eilertsen som samtidig forteller at hotellene er blant arrangørene av helgens russetreff.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling