Danmark:

Edru studenter dropper oftere ut

Alkoholforbruk kan være avgjørende for studentenes trivsel, slår en dansk undersøkelse fast.

DROPPER UT: Edru studenter har større fare for å droppe ut av studier, viser en dansk undersøkelse. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
DROPPER UT: Edru studenter har større fare for å droppe ut av studier, viser en dansk undersøkelse. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): Studenter som ikke drikker alkohol har større fare for å droppe ut av studiene, enn studenter som drikker. Det viser en undersøkelse fra Danmarks Evalueringsinstitutt (EVA).

EVA har undersøkt hvilken betydning studiestart har for frafall, og undersøkelsen viser blant annet at alkoholforbruk har en betydning for risikoen for å droppe ut av studiet.

De som drikker minst og mest

De studentene som ikke drikker alkohol har større risiko for å droppe ut, sammenlignet med dem som inntar moderate mengder alkohol.

Det skriver avisa Politiken.

Dette gjelder riktignok hvis du er en av dem som holder deg til et moderat alkoholinntak. De studentene som drikker mest, hadde samme risiko for å droppe ut som de studentene som ikke drikker, kommer det fram i undersøkelsen.

- Overraskende

- Det gir mening at de som drikker mye har stort risiko for å falle fra. Det kan påvirke deres konsentrasjon og rent sosialt kan det også være uhensiktsmessig, sier prosjektleder for undersøkelsen, Bjarke Tarpgaard Hartkopf til Politiken.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer