Edruelig pris

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
  • Priskrigen på øl er ulovlig, slår Sosial- og helsedirektoratet fast. Alkoholloven forbyr spesielle rabattilbud på øl så lenge rabattordningen ikke gjelder hele eller store deler av varetilbudet. Når dagligvarebutikker de siste ukene har solgt øl under innkjøpspris, mener direktoratet det tyder på at ølrabatten ikke er generell prispolitikk. Butikkene må justere prisene i tråd med loven, eller risikere at kommunene inndrar bevillingen.
  • Det er høyst uklart hva direktoratet mener er en edruelig prispolitikk. Er det forbudt å selge øl med tap? Og skal det i så fall være opp til hver enkelt kommune å bestemme hva som er en akseptabel avanse for butikkene? Vi skjønner godt at dagligvarekjedene avventer mer konkrete retningslinjer for salg av øl. Med sin uttalelse har direktoratet skapt mer forvirring enn avklaring. Og snart kommer Lidl med lovlig lave priser.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer