Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Eduard Sjevardnadse overlevde nytt attentatforsøk

Tbilisi (NTB-AFP): Georgias president Eduard Sjevardnadse overlevde i dag et attentatforsøk i hovedstaden Tbilisi, melder nyhetsbyrået Iprinda.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Følget til den tidligere sovjetiske utenriksministeren ble angrepet da bilene var på vei til Sjevardnadses bolig i Krtsanisi i Tbilisi. Sjevardnadse ble fraktet vekk fra stedet av livvaktene og overlevde, mens en livvakt ble drept og tre andre skadd, ifølge en talsmann for presidenten.

  - Det har vært et attentatforsøk mot presidenten. Han er i live og befinner seg hjemme. Det er mange sårede, sa talsmann Vakhtang Maskhulia.

  Flere av bilene i presidentens følge sto i brann etter angrepet, som skjedde i sentrum av byen. En journalist fra nyhetsbyrået AFP rapporterte om skuddveksling i flere minutter etter attentatet.

  Eduard Sjevardnadse var utsatt for et attentatforsøk også i august 1995. Eksplosjonen i Tbilisi mandag var kraftigere enn ved det forrige attentatet, sa Maskhulia. Den gangen eksploderte en bilbombe idet Sjevardnadse forlot nasjonalforsamlingens bygning i Tbilisi.

  Den 70 år gamle Sjevardnadse lanserte nylig en kampanje mot korrupsjon i Georgia.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!