Edward Kennedy er død

Den amerikanske senatoren ble 77 år.

BLE 77 ÅR: Senator Edward Kennedy er død, ifølge den amerikanske TV-stasjonen CNN. Her er han avbildet med president Barck Obama tidligere i år. Foto: AP/Scanpix
BLE 77 ÅR: Senator Edward Kennedy er død, ifølge den amerikanske TV-stasjonen CNN. Her er han avbildet med president Barck Obama tidligere i år. Foto: AP/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Den amerikanske senatoren Edward «Ted» Kennedy er død, 77 år gammel, melder TV-kanalen CNN, melder NTB.

Mannen var en av de mest innflytelsesrike politikere i USAs demokratiske parti. Han ble lenge nevnt som en mulig president, men var aldri kandidat til sjefsjobben i Det hvite hus.

Etter et illebefinnende i mai ble det konstatert at han hadde en uhelbredelig hjernesvulst.

Edward «Ted» Kennedy var født 22. februar 1932, som den yngste av Joseph P. Kennedys og hans kone Rose Fitzgerald Kennedys ni barn. Familien hadde irske røtter og ble regnet som en av de mest framtredende i det irskamerikanske miljøet i USA.

Han fikk sin utdanning ved det amerikanske eliteuniversitetet Harvard og ved University of Virginia, der han tok eksamen som jurist. I studiedagene skaffet han seg politisk erfaring, ved å lede sin bror Johns kampanje for gjenvalg til Senatet i 1958.SenatorI 1960 ble John F. Kennedy valgt til president i USA, og to år senere — da han var gammel nok — overtok Ted storebrorens plass i Senatet. Han ble gjenvalgt som senator i alle valg fra og med 1962 til og med 2006.John F. Kennedy ble drept i et attentat i Dallas i Texas i 1963. Broren Robert, som var justisminister under John og under dennes etterfølger Lyndon B. Johnson, led samme skjebne i Los Angeles i California i 1968.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer