<strong>TRE ÅR:</strong> Varsleren Edward Snowden får tre års oppholdstillatelse i Russland. Foto: EPA/Guardian/GLENN GREENWALD / LAURA POITRAS
TRE ÅR: Varsleren Edward Snowden får tre års oppholdstillatelse i Russland. Foto: EPA/Guardian/GLENN GREENWALD / LAURA POITRAS Vis mer

- Edward Snowden får tre års oppholdstillatelse i Russland

Ifølge russisk advokat.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Den amerikanske varsleren Edward Snowden har fått forlenget oppholdstillatelsen i Russland med tre år, ifølge advokaten Anatolij Kutsjerena.

NSA-varsleren Edward Snowden søkte for en måned siden om å få utvidet oppholdet sitt i Russland.

- Han har ikke søkt politisk asyl. Dermed vil Snowden stå frutt til å reise innad i Russland og utenlands. Han kan ikke være utenlands lenger enn tre måneder, er advokaten sitert på, ifølge Russia Today.

Om fem år kan Snowden søke om russisk statsborgerskap, sier advokaten.

- En utenlandsk statsborger som har fått oppholdstillatelse, vil kunne søke om å bli russisk statsborger, sa Kutsjerena.

31 år gamle Snowden fikk innvilget midlertidig asyl i Russland i fjor. USA har siktet ham for spionasje, og krever ham utlevert.

Snowden har arbeidet for etterretningsorganisasjonene CIA (Central Intelligence Agency), Defense Intelligence Agency (DIA) og National Security Agency (NSA). I mai 2013 forlot han USA og tok med seg store mengder topphemmelige etterretningsdokumenter.

Dokumentene, som han har delt med ledende medier verden over, avdekker massiv amerikansk overvåking av internasjonal tele- og datatrafikk.

- Prosedyren er enkel, det er som om hvilken som helst borger fra hvilket som helst land har lyst til å bo i Russland. I dette tilfellet snakker vi om Snowden, så vi har nå fullført prosedyren som gir midlertidig asyl, sa Snowdens advokat, Anatoly Kucherena, da han søkte om asyl.

Saken oppdateres

(Dagbladet/NTB)


Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer