Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Edward vil selge bryllupet for 1,25 millioner

LONDON (Dagbladet): Prins Edward og Sophie Rhys-Jones skal gifte seg 19. juli, og vil tjene penger på bryllupet ved å selge tv-rettighetene. Også Andrew får det glatte lag; han vil sende barna på skole i Sveits.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Prins Edward og Sophie Rhys-Jones skal gifte seg i St. George-kapellet på Windsor-slottet 19. juli. Edward har nektet BBC og internasjonale TV-selskap adgang til kapellet. I stedet ønsker han at hans eget produksjonsselskap Ardent skal ha enerett. Dette vil kunne gi en inntekt på 1,25 millioner kroner, ved salg av opptakene til mange land.

Skader kongehuset

Dronningen skal, ifølge Sunday People, ha fortalt ham at en slik opptreden vil skade kongehusets omdømme.
Hun forsøker så godt hun kan å bedre dette omdømmet etter alt bråket mellom Diana og Charles, Fergie og Andrew og Anne og hennes første mann Mark Phillips. En kilde ved slottet sier at dronningen vil at dette bryllupet skal bli en lykkelig begivenhet, som får folkets støtte, og som ikke irriterer noen. En krangel om rettighetene vil kaste skygge over denne dagen.

Nølende prins

Som vanlig er prins Edward nølende, han kan ikke bestemme seg for hva han skal gjøre. Han ønsker at hans produksjonsselskap skal få eneretten, mens dronningen ikke vil tillate dette. Dette har ført til forsinkelser i planleggingen av bryllupet. Både Sophie Rhys-Jones og dronningen ønsker å få planene spikret, men Edward vet ennå ikke om hans bryllup skal være en privat eller offentlig begivenhet. Nettopp det at de har valgt kapellet på Windsor-slottet skulle tilsi at de ønsket et privat bryllup, med minst mulig støy rundt. Hvis det er riktig at hun har sagt nei, er det ingen som tror at prinsen kan sikre seg eneretten til sitt eget bryllup mot sin mors vilje. Hun bestemmer, og hun betaler.

Fergie irriterer

Fergie og Andrew har også klart å irritere dronning Elizabeth. Fergie har besluttet, og prins Andrew har godtatt, at prinsessene Beatrice (10) og Eugenie (8) skal utdannes ved en kostskole i Sveits. De vil bli de første britiske kongelige som ikke er blitt utdannet i Storbritannia.

Årsaken er at Fergie vil ha barna så nær som mulig når hun er sammen med sin elsker, den italienske baronen Gaddo della Gherardesca. Hun planlegger å kjøpe et hus i skisenteret Villar, slik at hun kan besøke døtrene i helgene.

250000 i året

Skolen som er valgt er Aiglon college, hvor hver elev koster 250000 kroner i skolepenger i året. Det blir dronning Elizabeth som må betale regningen via prins Andrew. Fergie er, som kjent, alltid blakk.
Fergie og Andrew kritiseres sterkt for sin beslutning. Døtrene blir sendt bort fra sine venner og sin nærmeste familie. De står dronningen nær, og det blir vanskeligere for bestemor å holde kontakt når de er i Sveits.

Briter flest mener også at prinsessene burde være fornøyde med britiske skoler. De trenger ikke å dra til Sveits for å få en skikkelig utdanning.

TIL SALGS:</B> Prins Edward og hans forlovede, Sophie Rhys-Jones, ønsker å tjene penger på bryllupet sitt i juli ved å sikre seg tv-rettightene for videresalg, men dronningen er ikke enig med sin sønn.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media