Edwards vant South Carolina

Senator John Edwards ligger av til 45 prosent av stemene i nattens primærvalg i delstaten South Carolina, menKerry er fortsatt størst.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no) Senator John Edwards vinner tirsdagens primærvalg i delstaten South Carolina, ifølge CNNs målinger leder Ewards med 45 prosent, med John Kerry på 30 prosent.

De kjemper begge om å være en av kandidatene som kjemper for å bli demokratenes motkandidat til George W. Bush under presidentvalget i USA 2. november.

Totalt stemmer sju delstater tirsdag, og nattens valg blir en viktig pekepinn på om John Kerry er en så sterk kandidat som de to første valgene har tydet på. Kerry vant stort både i Iowa og New Hampshire, og hvis han vinner de fleste av statene i tirsdagens runde, vil trolig flere av hans seks motkandidater dette av lasset.

Foreløpig ligger Kerry an til å vinne Delaware og Missouri, med klar margin. I Oklahoma er det jevnt mellom Clark (29%), Edwards (27%) og Kerry (21%).

  • Nattens valg foregår i Arizona, Delaware, Missouri, Oklahoma, South Carolina, New Mexico og South Dakota. Dagbladet.no holder deg oppdatert utover natta.
  • Følg også valget her: CNN.com.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer