Egeland: - Israel bryter folkeretten

- Jeg visste ikke at det var så ille, sier FNs nødhjelpssjef etter en rundtur i Beirut i dag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Jan Egeland var synlig sjokkert da han opplevde ødeleggelsene av det shiamuslimske kvarteret Haret Hreik i Beirut i formiddag.

Han ankom stedet bare timer etter at israelerne hadde bombet Hizbollahs hovedkvarter, skriver BBC.

Ruinene var fortsatt i ferd med å smuldre sammen da Egeland ankom.

Israelske luftangrep har jevnet flere boligkvarter med jorden i dette området.

- Det er forferdelig. Jeg visste ikke at det var boligblokk etter boligblokk, sier Egeland under sin rundtur i kvartalet.

- Det gjør dette til en overtredelse av folkeretten.

- Koster for mye

- Israel krenker menneskeretten når de bomber tett befolkede områder i Beirut, sier Egeland, ifølge nyhetsbyrået Ritzau.

Egeland: - Israel bryter folkeretten

- Det koster for mange liv og vil ikke føre til en løsning i den sørlige delen av landet.

Egeland anslo at en halv million mennesker trenger assistanse, og at antallet vil øke. En tredjedel av de rammede i Libanon er barn.

To israelere drept

Israelske bomber traff den sørlige delen av Libanon og Beirut i natt. Minst sju eksplosjoner kunne høres i Beirut da israelske fly natt til søndag angrep byens sørlige forsteder, der Hizbollah står sterkt, melder NTB.

I formiddag gjengjeldte Hizbollah angrepet ved å skyte minst 11 raketter mot Haifa. To mennesker ble drept, og 11 såret, ifølge myndighetene.

ILLE: - Det er forferdelig. Jeg visste ikke at det var boligblokk etter boligblokk, sier Egeland under sin rundttur i kvartalet. Foto: EPA
ILLE: - Det er forferdelig. Jeg visste ikke at det var boligblokk etter boligblokk, sier Egeland under sin rundttur i kvartalet. Foto: EPA Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer