Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Egeland måtte flykte

Demonstrasjon i Darfur ute av kontroll.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Sammen med hjelpearbeidere måtte FNs nødhjelpskoordinator evakuere fra en flyktningleir i Darfur i Sudan da en demonstrasjon kom ut av kontroll, melder nyhetsbyrået Reuters.

Det kom til voldelige opptøyer i Kalma-leiren sør i Darfur da tusenvis av demonstranter aksjonerte for å få internasjonale styrker til regionen.

De voldelige sammenstøtene begynte etter at en kvinnelig flyktning høylydt påsto at en hjelpearbeider var medlem av Janjaweed-militsen, en av de to større motstands-gruppene som i helgen nektet å skrive under en fredsavtale med den sudanesiske regjeringen.

Demonstrantene angrep et FN-kjøretøy med økser og steiner, og Egeland så ingen annen utvei enn å evakuere til byen Nyala, 15 kilometer unna.

Evakueringen kommer dagen etter at Egeland endelig slapp inn i regionen.

MÅTTE EVAKUERE:  Det kom til voldelige sammenstøt i en flyktningleir i Sør-Darfur i dag. FNs nødhjelpskoordinator Jan Egeland måtte evakuere da demonstranter gikk til angrep. Foto: Scanpix
MÅTTE EVAKUERE: Det kom til voldelige sammenstøt i en flyktningleir i Sør-Darfur i dag. FNs nødhjelpskoordinator Jan Egeland måtte evakuere da demonstranter gikk til angrep. Foto: Scanpix Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media