Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Egeland refser Israel

- Hver dag blir folk lemlestet, skadd og drept av klasebombene Israel slapp over Libanon. Dette skulle ikke skjedd.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): FNs nødhjelpskoordinator, Jan Egeland, går knallhardt ut mot Israels bruk av klasebomber mot Libanon, og beskriver bruken som «totalt amoralsk».

FN-personell har så langt funnet 100 000 udetonerte deler fra klasebomber på 359 forskjellige steder, opplyste Egeland i kveld.

- 90 prosent av angrepene med klasebomber, ble utført i løpet av de siste 72 timene av konflikten, da vi visste at det kom til å bli en løsning, sier han ifølge BBC.

Egeland sier det vil ta 12-15 måneder å fjerne bombene og at FN frykter mennesker vil bli såret og drept hver eneste dag.

- Klasebombene er spredt utover et stort område, sier Egeland.

FN har tidligere antatt at rundt 100 steder i Libanon ble rammet av klasebombene. At tallet viser seg å være over tre ganger høyere, beskriver Egeland som sjokkerende.

- Bombene vil ligge der i mange måneder, kanskje i mange år. Hver dag blir folk lemlestet, såret og skadd. Dette skulle ikke skjedd.

Foto: Scanpix
Foto: Scanpix Vis mer
image: Egeland refser Israel
KLASEBOMBE: Bombeekspert Frank Masche uskadliggjør en klasebombe som ble funnet i byen Tibnin i Libanon.